Ahmedinejad: Nükleer dosya bizim açımızdan k

01 Ocak 1970

YDH-İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülkesinin nükleer programıyla ilgili dosyanın kendileri açısından kapanmış olduğunu söyledi.

YDH-İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülkesinin nükleer programıyla ilgili dosyanın kendileri açısından kapanmış olduğunu söyledi.

 

Bugün yerli ve yabancı basın mensuplarının katıldığı bir basın toplantısı düzenleyen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Uluslar arası Atom Enerjisi Ajansı’nın İran’ın nükleer programında herhangi bir sapma olmadığını rapor etmesine rağmen muhaliflerinin İran’ı askeri saldırıyla tehdit ettiğini belirtti.

 

Natanz’daki nükleer tesisleri daha önce bir iyi niyet adımı olarak askıya aldıklarını belirten Ahmedinejad, böyle yapmamaları yönündeki tüm nasihatlerine rağmen kendilerini Güvenlik Konseyi’yle tehdit ettiklerini, bunun üzerine İran’ın da Natanz’daki tesisleri faaliyete geçirdiklerini belirtti.

 

Güvenlik Konseyi’nden İran aleyhine yaptırım kararı çıkarma tehditleri savuranlara karşı da böyle yapmamaları gerektiğini söylediklerini belirten İran Cumhurbaşkanı, onların bu kararı çıkarması üzerine kendilerinin de nükleer programlarının seviyesini endüstriyel düzeye çıkardıklarını kaydetti.

 

İran’ın nükleer programının barışçı amaçlara yönelik olduğunun altını çizen Ahmedinejad, ülkesinin Uluslar arası Atom Enerjisi Ajansı ile işbirliği yapmaya devam ettiğini de belirterek İran’ın nükleer dosyasının kendileri açısından kapanmış olduğunu söyledi.