YDH-Mukteda Sadr’ın Mehdi Ordusu’nun faaliyetlerinin 6 ay askıya alınması için emir verdiği bildiriliyor.

 

Mukteda Sadr, bürosu aracılığıyla bugün yayımladığı bildiride “Mehdi Ordusu’na hem güç yenilemesi hem de onu meydana getiren ilkelerin korunması için faaliyetlerini 6 ay askıya alması için emir verdim” dedi.

 

Mukteda Sadr’ın Mehdi Ordusu’nun faaliyetlerini 6 ay askıya alan emri verişinin dün ve önceki gün Kerbela’da yaşanan ve 52 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylardan sonra gerçekleşmesi dikkat çekici bulunuyor.

 

Kerbela kentinde yaşanan çatışmaların mehdi Ordusu’na mensup kişiler tarafından başlatıldığı öne sürülmüştü.

 

Mukteda Sadr ise Kerbela’da yaşanan olaylarla Mehdi Ordusu’nun bir ilgisinin olmadığını açıklamış, taraftarlarından sakin olmalarını ve güvenlik güçlerine yardımcı olmalarını istemişti.

 

Öte yandan Kerbela’da yaşanan çatışmalardan sonra Mehdi Ordusuna bağlı kişilerin Bağdat’ta Irak İslami Yüksek Konseyi bürolarına saldırdığı yaşanan çatışmalarda beş kişinin öldürüldüğü belirtiliyor.

 

İran radyo televizyon kurumuna bağlı Merkezi Haber Ajansı’nın Bağdat’tan bildirdiğine göre Mehdi Ordusuna bağlı kişiler Irak İslami Yüksek Konseyi bürolarına havan topları ve makineli tüfeklerle saldırdı ve Yüksek Konsey’e ait 6 büroyu tamamen tahrip etti.

 

Kerbela’da yaşanan çatışmaların buradaki güvenlik teşkilatı içinde yer alan Bedir örgütü mensupları tarafından başlatıldığını belirten Sadr yanlıları ise Irak İslami Yüksek Konseyi’nin bürolarına bu sebeple saldırıldığını ifade ediyorlar.