Kuveytli analist: ABD bizi değil, biz onun üslerini koruyoruz

08 Mart 2026

Bölge medyasında yükselen "Amerikan üslerini biz savunuyoruz" itirafları, Körfez rejimlerinin yıllardır sığındığı güvenlik illüzyonunun sonunu ilan ediyor.

YDH- ABD-İsrail'in İran’a dayattığı savaş 8. gününe girerken, Direniş Ekseni’nin saha gerçekliği medya söylemlerini kökten sarsmaya devam ediyor.

[video]

Alrai TV’de yayımlanan gece programında siyasi analist, "Amerikan üslerini kaldıralım; onlar bizi değil, biz onları savunuyoruz" çıkışı, Körfez rejimlerinin içine düştüğü güvenlik paradoksunu ifşa eden tarihsel bir itiraf niteliği taşıyor:

Sunucu: Devrim Muhafızları'nın talepleri bölgedeki Amerikan üs ve tesislerini sökmek.

Konuk: İyi, hadi, Amerikan üslerini kaldıralım... Devrim Muhafızları, Amerikalıların bizi savunduğunu ve koruduğunu sanıyorlar. Tekrar ediyorum; bugün Amerikalıları koruyan biziz."

Bu ontolojik güvenlik tartışmasının ortasında, Devrim Muhafızları bünyesindeki Hatem’ul-Enbiya Merkez Karargahı Sözcüsü, ABD ve Siyonist rejime harekat alanı sağlayan her noktanın —karada, denizde veya uzayda fark etmeksizin— meşru hedef olduğunu ilan eden sert bir deklarasyon yayımladı. 

Devrim Muhafızları Ordusu’nun stratejik taleplerinin başında, bölgedeki tüm yabancı unsurların tahliyesi ve güvenliğin yerel aktörlerce tesisi geliyor.

Bu gece boyunca Devrim Muhafızları, Kuveyt'taki Uluslararası Havalimanı'nı İHA saldırısıyla hedef aldı, havalimanında yaralanmalar rapor edildi. 

Ayrıca Sosyal Sigortalar Kurumu (PIFSS) genel merkezi de saldırıya uğradı.

Abu Dabi ve Dubai'de de patlamalar bildirildi. 

Dubai Marina ve Palm Jumeirah bölgeleri yakınındaki yerleşim alanları isabet aldı, Fairmont The Palm otelinde yangın çıktı.

ABD'nin kullandığı el-Zafra Hava Üssü hassas füzelerle hedef alındı.

Devamında Doha'daki ABD üssü ve çevresi hedef alındı, Katar hava savunma sistemleri altı balistik füze ve iki seyir füzesi ile vuruldu.

ABD 5. Filosu'na ait bir hizmet merkezi drone saldırısıyla vuruldu ve isabet aldı, kıyı bölgelerinden dumanların yükseldiği doğrulandı.

Saha raporları, ABD’nin "savunma" adı altında bölgeye yığdığı THAAD ve Patriot sistemlerinin artık caydırıcılığını yitirdiğini, aksine İran’ın İHA ve füze teknolojisi karşısında birer hedef haline geldiğini gösteriyor.