Devrim Muhafızları yeni komutanından ilk mes

09 Mart 2007

YDH-İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanlığına atanan General Muhammed Ali Caferi, düşman hareketliliği konusundaki istihbaratın ve stratejik füze kabiliyetinin Devrim Muhafızları Ordusu’nun iki önemli unsuru olduğunu söyledi.

YDH-İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanlığına atanan General Muhammed Ali Caferi, düşman hareketliliği konusundaki istihbaratın ve stratejik füze kabiliyetinin Devrim Muhafızları Ordusu’nun iki önemli unsuru olduğunu söyledi.

 

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Devrim Muhafızları yeni Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, Devrim Muhafızları ordusunun devrimi ve kazanımlarını koruma misyonunun bulunduğunu belirterek devrime ve onun kazanımlarına karşı herhangi bir tehdidin bulunması durumunda ordunun harekete geçeceğini söyledi.

 

Son iki yılda Devrim Muhafızları Ordusu Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde görev yaptığına değinen Caferi, bu süre boyunca Devrim Muhafızları ordusunun çeşitli alanlardaki hazırlıklarını incelediğini belirtti ve komutanlığına atandığı ordunun her alanda hazırlıklı olduğunu büyük bir mutlulukla tespit ettiğini söyledi.

 

Öncelikli hedeflerinin düşmanın ülkeye yönelik atacağı adımları caydırmak olduğunu belirten Tümgeneral Caferi, sekiz yıllık Irak savaşından edinilen değerli tecrübelerin ve bölgede son yaşanan savaşlara yönelik incelemelerin komutanlığını aldığı ordunun gücünü arttıran hususlar olduğunu söyledi.

 

Devrim Muhafızları ordusunun en büyük özelliklerinden birinin onun halka dayalı olması olduğunu belirten General Caferi, bundan dolayı Devrim Muhafızları Ordusunun asla ortadan kaldırılamayacağını ifade etti.

 

Bölgedeki işgalci güçlerin en kısa sürede bölgeyi terk etmelerinin kendi faydalarına olacağını da söyleyen Tümgeneral Caferi, düşman hareketliliği konusundaki güçlü istihbaratın ve stratejik füzelerin Devrim Muhafızlarının sahip olduğu iki önemli unsur olduğunu belirtti.

 

Konuşmasının sonunda gazetecilerin sorularını da kabul eden General Caferi, devrim Muhafızlarının asimetrik savaş stratejisini sürdürüp sürdürmeyeceğine ilişkin bir soruyu “Düşmanın teknolojik kapasitesi bizden üstün olduğu müddetçe farklı ve uygun politikalar ve yöntemler izlememiz gerekiyor” dedi ve Lübnan’daki 33 günlük savaşa işaret etti.

 

Devrim Muhafızlarının kültürel boyutuyla ilgili bir soruyu da cevaplayan General Caferi, “Devrim Muhafızlarının görevi yalnızca ülkenin toprak bütünlüğünü korumak değil, devrimin kazanımlarını da korumaktır” dedi.