YDH-Irak hükümetine muhalif Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi ve Ulusal Diyalog Cephesi Lideri Salih Mutlak ABD Kongresi’nin daveti üzerine Washington’a gitti.

 

Al-Malaf Press haber ajansının bildirdiğine göre Washington ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Uzlaşma Cephesi üyelerinden Halef Uleyyan, ABD Kongresi’nin Diyalog ve Uzlaşma Cephesi’nden birer heyeti Irak’taki güvenlik durumunu görüşmek üzere davet ettiğini belirtti ve kendilerinin de bu amaçla Washington’a gittiklerini ifade etti.

 

Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi ile Irak ulusal Diyalog Cephesi Lideri Salih Mutlak’ın heyetlere başkanlık ettiğini belirten Uleyyan, heyetlerinin ABD Kongresi’ne ABD’nin Irak’taki varlığı ve İran’ın Irak’a müdahaleleri konularına bir çalışma raporu sunacağını söyledi.

 

Irak’taki en büyük Sünni grup olan Irak Uzlaşma Cephesi altı bakanını hükümetten çekerek Maliki hükümetinin artık bir ulusal uzlaşma hükümeti olmadığını söylemişti.

 

Parlamentoda 44 milletvekiline sahip olan Irak Uzlaşma Cephesi, Tarık Haşimi liderliğindeki Hizb-i İslami, Adnan Duleymi liderliğindeki Iraklılar Kongresi ve Halef Uleyyan liderliğindeki Ulusal Diyalog Meclisi’nden oluşuyor.

 

Salih el-Mutlak liderliğindeki Ulusal Diyalog Cephesi ise Sünni bir grup olmasına rağmen Uzlaşma Cephesi içerisinde yer almıyor.