Irak hükümetinin el-Enbar ilinin yeniden yapımı ve onarımı için ek bütçe ayırdığı Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
IRAK
09 Haziran 2007 · 01:00

Irak hükümetinin el-Enbar ilinin yeniden yapımı ve onarımı için ek bütçe ayırdığı

YDH-Irak hükümetinin el-Enbar ilinin yeniden yapımı ve onarımı için ek bütçe ayırdığı açıklandı.

YDH-Irak hükümetinin el-Enbar ilinin yeniden yapımı ve onarımı için ek bütçe ayırdığı açıklandı.

 

El-Arabiya televizyonunun haberine göre Irak hükümeti, yapım ve onarımda kullanılmak ve çatışmalardan zarar görenlere yardım olarak verilmek üzere el-Enbar iline 120 milyon dolarlık bir ek bütçe ayırdı.

 

Söz konusu bütçenin Iraklı yetkililerle ABD’li komutanlar arasında bugün Ramadi kentinde düzenlenen toplantıdan sonra alındığı bildiriliyor.

 

Ramadi kentinde yapılan toplantıya Iraklı yetkililerin yanı sıra ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker ile bazı ABD Kongre üyelerinin de katıldığı açıklandı.

 

El-Enbar ili için ayrılan ek bütçe konusunda açıklamada bulunan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el-Haşimi, öngörülen ek bütçenin el-Enar il meclisine verileceğini söyledi.

 

Haşimi, ek bütçe ödemesinin ABD Başkanı George Bush’un son Irak ziyaretiyle hiçbir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

 

 

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 23.09.2026 20:22 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/3675/irak-hukumetinin-el-enbar-ilinin-yeniden-yapimi-ve-onarimi-icin-ek-butce-ayirdigi