
YDH- İran, bölgedeki ABD askeri varlığına yönelik düzenlediği saldırıların başarısını ortaya koyan yeni uydu görüntülerini kamuoyuyla paylaştı.

Yayınlanan veriler, Kuveyt’te bulunan Ali es-Salem Hava Üssü’nün ağır bir bombardımana maruz kaldığını kanıtlıyor.

Üsteki yakıt izleme merkezi ile bir askeri personel sığınağını vuran hassas vuruşların, Amerikan güçleri arasında can kayıplarına yol açmış olması muhtemel görünüyor.

Saldırıların bir diğer ayağı olan Irak’taki Harir Hava Üssü’nde ise İran tarafından hedef alınan bir helikopter bakım binasının yanı sıra askerlerin barındığı sığınaklar büyük ölçüde tahrip edildi.

Operasyonun kapsamı sadece bu iki üsle sınırlı kalmadı; Suudi Arabistan’daki Prens Sultan Hava Üssü’nde yer alan harekat komuta merkezi de doğrudan isabet alarak tamamen imha edildi.
