YDH-Salih el-Mutlak liderliğindeki Irak Diyalog Cephesi, meclis boykotuna son vererek parlamento çalışmalarına geri döndü.

 

Esvatu’l- Irak haber ajansının bildirdiğine göre Irak Diyalog Cephesi milletvekillerinden Mustafa el-Hiyti, bugün düzenlediği basın toplantısında meclis boykotunu sürdürme konusunda artık herhangi bir sebep kalmadığını belirtti ve grubun meclis çalışmalarına katılacağını söyledi.

 

Irak Diyalog Cephesi, Adnan Duleymi liderliğindeki Irak Uzlaşma Cephesi’nin Kültür Bakanı Esed el-Haşimi hakkındaki tutuklama kararının kaldırılması için başlattığı protestoya destek vermek için geçtiğimiz ay meclis çalışmalarını boykot etme kararı almıştı.

 

Meclisi boykot etme kararının etkili sonuçlar verdiğini söyleyen el-Hiyti, bu çerçevede Başbakan Nuri el-Maliki’nin parlamentoda önemli gelişmeler konusunda açıklama yapmayı kabul ettiğini söyledi.

 

275 sandalyeli Irak parlamentosunda 11 milletvekiline sahip olan Irak Diyalog Cephesi, siyasi süreç içerisindeki beşinci büyük grup olarak kabul ediliyor.