
YDH- İran Silahlı Kuvvetleri Kıdemli Sözcüsü Tuğgeneral Ebu'l Fazl Şikarçi, ABD’nin Harg Adası’na yönelik son dönemdeki tehditlerine atıfta bulunarak, olası bir saldırı halinde petrol ve doğalgaz tesislerinin doğrudan hedef alınacağını duyurdu.
Şikarçi, bugün dünyanın, İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri’nin gücü ve halkın desteğiyle ABD ve İsrail rejiminin saldırganlıklarının güçlü bir şekilde karşılandığına ve bu düşmanlara ağır darbeler indirildiğine şahitlik ettiğini belirtti.
ABD’li yetkililer ve ordu komutanlarının Harg Adası’na yönelik işgal ve saldırı söylemlerini defalarca tekrarladığını hatırlatan Tuğgeneral, tüm silahlı kuvvetler ve İran milleti adına, adaya veya buradaki petrol terminali ile tesislerine yapılacak herhangi bir saldırının kararlı ve çok güçlü bir cevapla karşılanacağı uyarısını yaptı.
General Şikarçi, böyle bir senaryoda Harg Adası’na saldırının gerçekleştirildiği menşe ülkenin tüm petrol ve doğalgaz tesislerinin İran Silahlı Kuvvetleri tarafından güçlü bir şekilde hedef alınacağını ve saldırıya uğrayacağını ifade etti.
Silahlı kuvvetlerin uyarıda bulunduğu her noktada harekete geçeceğini daha önce kanıtladığını vurgulayan sözcü, İran milletinin çıkarlarını savunma konusunda hiçbir kırmızı çizgi tanımadıklarını dile getirdi.
Harg Adası’nda ABD saldırganlığına kaynaklık edecek veya zemin hazırlayacak herhangi bir ülkenin, böyle bir eylem vuku bulduğunda petrol ve doğalgaz tesislerini kaybedeceğini ve ''külleriyle baş başa kalacağını'' bilmesi gerektiğini söyledi.
General, bu tehditlerin psikolojik operasyon olması durumunda yaklaşımın farklı kalacağını ancak pratik eyleme dönüşmesi halinde, ilk fırsatta menşe ülkedeki tüm enerji altyapısının İran’ın güçlü silahlı kuvvetleri tarafından imha edileceğini sözlerine ekledi.