Fethu’l İslam lideri kaçmayı başarmış


09 Kasım 2007

YDH-Fethu’l İslam Lideri Şakir el-Absi’nin öldürülmediği, kaçmış olmasının büyük bir ihtimal olduğu açıklandı.

YDH-Fethu’l İslam Lideri Şakir el-Absi’nin öldürülmediği, kaçmış olmasının büyük bir ihtimal olduğu açıklandı.

 

Lübnan Başsavcısı Said Mirza, daha önce Şakir el-Absi’ye ait olduğu sanılan ceset üzerinde yapılan DNA testinin olumsuz çıktığını belirterek Fethu’l- İslam liderinin kaçmış olabileceğini söyledi.

 

Resmi NNA haber ajansına bir demeç veren Mirza, Fethu’l- İslam Lideri Şakir el-Absi’nin Yemenli yardımcısı, örgüt lideri Şakir el-Absi’nin üç örgüt üyesiyle birlikte Nehru’l- Barid Filistin mülteci kampından kaçtığını itiraf ettiğini söyledi.

 

Nasır Şeybe adlı Yemenli militanın el-Absi’nin sağlık durumunun iyi olduğunu ve bir kalaşnikof marka silah ve üzerinde bomba bağlı bir kemerle kamptan kaçmayı başardığını ifade etti.

 

Şakir el-Absi ile beraberindeki kişilerin eylülün birinci veya ikinci gecesi kamptan kaçtıklarını söyleyen Yemenli militan, kendilerinin onları kaybettiğini ve yakalanmadan önce kamptan uzaktaki bir eve sığındığını söyledi.

 

Lübnan Başsavcısı, Şakir el-Absi’nin eşi tarafından teşhis edilen ceset üzerinde yapılan DNA testinin olumsuz çıkmasının da Absi’nin kaçtığını ispat ettiğini belirtti.