YDH-İsrail’de yayınlanan Jarusalem Post gazetesi, Filistin özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’a verilen halk desteğinin arttığını belirterek seçim olması durumunda Abbas’ın rahatlıkla galip geleceğini öne sürdü.

 

Filistin’de yapılan bir ankete ilişkin değerlendirmeler yapan gazete, Filistinlilerin yüzde 73’ünün Hamas’ın Gazze’yi kontrolü altına almasına karşı çıktığını belirterek Hamas’ın bu adımının Mahmud Abbas’a verilen desteğin artmasına sebep olduğunu yazdı.

 

Filistin Siyasi Araştırmalar Merkezi tarafından 6-8 Eylül tarihleri arasında Ramallah’ta yapılan ankete göre Filistinlilerin yüzde 31’i Hamas’ı yüzde 48’i ise el-Fetih’i destekliyor.

 

Aynı kuruluş tarafından haziran ayında yapılan kamuoyu araştırmasında Hamas’ı destekleyenlerin oranı yüzde 33, el-Fetih’i destekleyenlerin oranı ise yüzde 43 olarak açıklanmıştı.

 

Ankete göre Filistin Özerk Yönetimi başkanlığı için bugün seçim yapılması durumunda Mahmud Abbas, yüzde 59, Hamas hükümetinin Başbakanı İsmail Heniye ise yüzde 36 oy oranında oy alıyor.

 

Anket sonuçlarının aslında Abbas açısından da olumlu olmadığını belirten Jarusalem Post, ankete katılanların yüzde 38’inin seçim yapılması durumunda bu seçime katılmayacaklarını söylediklerini ifade ettiklerini belirtti.