YDH-Lübnan’ın seçkin dini mercilerinden Allame Muhammed Hüseyin Fadlullah, Arap ülkelerinin İsrail’in Suriye ve Türkiye hava sahasını ihlal etmesine yönelik sessizliğini sert bir dille kınadı.

 

Allame Muhammed Hüseyin Fadlullah bugün Beyrut’un güneyinde verdiği cuma hutbesinde İsrail savaş uçaklarının Suriye ve Türkiye hava sahasını ihlal etmesiyle ilgili olarak “Bölgede eski gücünün iadesine çalışan İsrail’in giriştiği hava sahası ihlallerine tanık oluyoruz; bunu Amerikalı bazı askeri yetkililer de teyit ediyor” dedi.

 

İsrail’in bu adımının birçok soru işaretiyle dolu olduğunu belirten Allame Fadlullah, bazı analistlerin İsrail’in son operasyonunun İran’a yönelik olduğunu ve bunda da Türkiye’ye bazı roller verildiğini yazdığını belirtti. Türkiye, ABD ve İsrail arasında ortak askeri tatbikatların yapıldığına da değinen Allame Fadlullah, “Biz Türkiye’ye Arap ve İslam ülkeleriyle ilişkilerini korumasını tavsiye ediyoruz; zira aksi durumda bunun Türkiye’nin bölgedeki konumuna olumsuz etkileri olacaktır” dedi.

 

Suriye hava sahasının İsrail uçakları tarafından ihlal edilmesi karşısınd Arap ülkelerinin takındığı sessiz tutumu da eleştiren Allame Fadlullah, “Arapların bu tutumu, adeta İsrail’in bu adımından hoşnut olduklarını düşündürüyor” dedi ve Arap ülkelerinin bu sessiz tutumlarıyla İsrail’le olan ilişkilerinin Suriye ve İran’la ilişkilerinden daha güçlü olduğunu düşündürttüğünü söyledi.