Yemenli yetkili: Direniş, ABD-İsrail'e sert bir ders verecek

28 Mart 2026

Yemen’de Direniş Cephesi'nden yetkili Arif el-Emiri, yıllarca süren abluka ve saldırılara rağmen halkın kararlılığının ABD ve İsrail’in bölgesel planlarını boşa çıkardığını belirterek Direniş Ekseni’nin saldırganlığa “sert bir ders vereceğini” söyledi.

YDH- Yemen'deki saldırganlığa karşı çıkan taraflarla ilişkilerden sorumlu yetkili Arif el-Emiri, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Yemen'in abluka yılları boyunca sergilediği sarsılmaz kararlılığın Amerika-Siyonist varlığın kibrini yerle bir ettiğini vurguladı.

Direniş Ekseni'nin bu saldırganlığa karşı sert bir ders vereceğini ifade eden el-Emiri, Enformasyon Ajansı'na verdiği demeçte, şehitlerin kanı ve cihatçı ideolojinin bilincinin Direniş Ekseni'ne stratejik bir üstünlük kazandırdığını belirtti.

Bu bilincin, Ortadoğu bölgesini tahakküm altına almayı hedefleyen Amerikan ve yabancı planlarla mücadelede belirleyici bir iradeyi temsil ettiğini söyleyen el-Emiri, saldırgan güçlerin yayılmacı projelerinin büyük bir başarısızlıkla sonuçlanacağını dile getirdi.

Sözlerini, kararlılığın, yemin yenilemenin ve kendinden emin adımlarla ilerlemenin tüm bölge için bir emniyet supabı oluşturduğunu vurgulayarak sürdüren el-Emiri, yabancı vesayeti ve hegemonyayı reddeden direnişçi halkların iradesi karşısında saldırgan güçlerin aciz kaldığını ifade etti.

Arif el-Emiri, halkların bu onurlu duruşunun, emperyalist odakların bölge üzerindeki planlarını boşa çıkardığını ve özgürleşme yolunda kararlı bir süreci temsil ettiğini sözlerine ekledi.