Filistin polisinden İsrail güvenliğine deste

01 Ocak 1970

YDH-Filistin Özerk Yönetimine bağlı 500 polis İsrail savunma Bakanlığı’nın izniyle, Nablus kentine yerleştiriliyor.

YDH-Filistin Özerk Yönetimine bağlı 500 polis İsrail savunma Bakanlığı’nın izniyle, Nablus kentine yerleştiriliyor.

 

İsrail Savunma Bakanlığı, İsrail’e yönelik saldırıları önlemesi için Filistin Özerk Yönetimine bağlı 500 polisin Nablus kentine yerleştirilmesine izin verdiğini açıkladı.

 

İsrail Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Mahmud Abbas tarafından atanan Filistin Başbakanı Selam Feyyaz’ın isteği üzerine İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın 500 Filistin polisinin Nablus kentine yerleştirilmesine izin verdiğini belirtti.

 

İsrailli kaynaklar, Filistin polisinin burada başarılı olması durumunda bu uygulamanın bu uygulamaya Batı Şeria’daki diğer kentlerde de başvurulacağını ifade ediyor.

 

İsrail hükümetinin iki numaralı adamı olarak nitelenen Hayim Ramon, bu önlemlerin Filistin Özerk Yönetimini takviye etme amacına yönelik olduğunu belirterek batı Şeria’dan çekilmenin henüz gündemde olmadığını ifade etti.

 

İsrail askerlerinin Nablus kenti çevresinde bulunmaya devam edeceğini söyleyen Ramon, gerekli görülmesi durumunda İsrail askerlerinin kente de gireceğini söyledi.

 

“Filistin Özerk Yönetimi henüz Batı Şeria’daki terörist faaliyetleri önleme konusunda yetersiz bulunuyor” diyen Ramon, İsrail’in bu konuda Filistin Özerk Yönetimine yardımcı olmaya çalıştığını söyledi.