
YDH- Amerikalı gazeteci ve Trey Yingst, ABD Başkanı Trump ile yaptığı görüşmede, Amerikan rejiminin ''İran’daki protestolar sırasında muhalif gruplara silah gönderdiğini bizzat Trump’ın kendisine söylediğini'' aktardı.
Yingst, Trump’ın bu yılın başlarında İran’da yaşanan protestolara ilişkin yeni ayrıntılar paylaştığını belirterek, ABD başkanının İran yönetiminin sokaklara çıkan on binlerce sivili öldürdüğünü iddia ettiğini ve bu gelişmelerin ardından Washington’un protestoculara “çok sayıda silah” gönderdiğini anlattığını söyledi.
══════════════
NYT: İran'da Ocak ayındaki ayaklanmaların arkasında MOSSAD vardı
══════════════
Yayın sırasında sunucu ise Yingst’e, “Trey, doğru anladığımdan emin olmak istiyorum. Başkan sana gerçekten protestoculara silah gönderdiğini mi söyledi?” diye sorarak iddianın ayrıntılarını yeniden teyit etti.
Trump’ın, sevkiyatın Kürt gruplar aracılığıyla gerçekleştirildiğini ancak bu silahların protestocular yerine Kürtlerin elinde kalmış olabileceğini düşündüğünü de ifade ettiğini aktaran Yingst, Trump'ın bu noktayı özellikle vurguladığını ve “Protestoculara çok sayıda silah gönderdik” sözlerini birkaç kez tekrarladığını dile getirdi.