
YDH- İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO), şafak vakti gerçekleştirilen ABD-İsrail saldırısının ardından üst düzey istihbarat yetkilisi Tuğgeneral Mecid Hadimi’nin şehit olduğunu açıkladı.
DMO resmi açıklamada, hem İstihbarat Koruma Teşkilatı hem de İstihbarat Teşkilatı'nın başında bulunan Hadimi’nin, İslam Cumhuriyeti’ni hedef alan saldırı sonucunda hayatını kaybettiğini belirtti.
Açıklamaya göre Hadimi, yaklaşık yarım yüzyıl boyunca İran’ın ulusal güvenlik birimine hizmet etmiş, düşmanca planlara karşı koyma ve ülkenin iç istikrarını koruma konusunda merkezi bir rol oynamıştı.
DMO, onu “güçlü ve eğitimli bir lider” olarak nitelendirerek, İran’ın güvenliğini zayıflatmayı hedefleyen “düşman komploları ve kötü niyetli planlara” karşı uzun süredir yürüttüğü çabaları vurguladı.
Açıklamada, Hadimi’nin öldürülmesinin Washington ve İsrail tarafından İran’a karşı yürütülen daha geniş bir tırmanışın parçası olduğu belirtilerek, bu tür eylemlerin ülkenin stratejik yönelimini değiştirmeyeceği ifade edildi.
Açıklamada, İran’ın askeri ve güvenlik kurumlarının ülkenin egemenliğini savunmaya ve saldırılara karşılık vermeye kararlı olduğu, görev başında şehit olanların mirasına bağlı kalındığı yinelendi.