YDH-Irak güvenlik yetkilileri Ayetullah Sistani’nin Basra’daki temsilcisinin katilini yakaladıklarını belirterek söz konusu şahsın yabancı güçlerle bağlantılı olduğunu açıkladı.

 

Kuveyt’te yayınlanan el-Ceride gazetesine demeç veren Basra Emniyet Müdürü Abdülcelil Halef, Ayetullah Sistani’nin Basra temsilcisini öldüren şahısların yakalandığını belirtti.

 

Yakalanan şahısların sayısı konusunda açıklama yapmayan Halef, “yapılan araştırmalar söz konusu şahısların yabancı güçlerle bağlantılı olduğunu gösteriyor” dedi.

 

Bu şahıslarla bağlantılı diğer şahısların yakalanmasından ve soruşturmanın tamamlanmasından sonra konuyla ilgili olarak basına açıklama yapılacağını belirten Halef, bazı yabancı güçlerin Irak’ta ve Basra’da güvenlik ve istikrarın yerleşmesini istemediğini söyledi.

 

Yakalanan şahısların ilişkide olduğu yabancı güçler konusunda açık bir işarette bulunmayan Abdülcelil Halef, “Bazı çevreler, polisin soruşturmasını baltalıyor ve polisin çalışmalarına engel olmaya çalışıyor. Bunla polis teşkilatı içindeki yandaşları aracılığıyla organize cinayetler işliyorlar” dedi.

 

Ayetullah Sistani’nin Basra ve Divaniye kentlerindeki temsilcileri geçtiğimiz hafta düzenlenen saldırılar sonucu öldürülmüştü.