
YDH- İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, cumartesi günü Alman mevkidaşı Johann Wadephul ile yaptığı telefon görüşmesinde bölgesel ve uluslararası gelişmeleri ele aldı.
Arakçi, İsrail işgal güçlerinin Lübnan halkına karşı “vahşi saldırılarını sürdürdüğünü” belirterek, uluslararası toplumun bu saldırıları durdurmak için derhal harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.
İranlı bakan ayrıca, ABD’nin diplomasiyi defalarca ihlal etmesi ve verilen sözlere uymaması nedeniyle Tahran’ın müzakerelere “tam bir güvensizlik içinde” girdiğini ifade etti.
Ayrıca, İran’ın ülke halkının çıkar ve haklarını korumak için “tüm gücüyle mücadele edeceğini” söyledi.
Bu açıklamalar, ABD ile İran arasında kalıcı ateşkes anlaşmasını görüşmek üzere İslamabad’da yapılması planlanan müzakereler öncesinde geldi.