YDH-İsrail savaş uçaklarının 6 Eylül’de Suriye ve Türkiye hava sahasını ihlal etmesi konusunda İsrail basınına uygulanan sansürün kaldırıldığı açıklandı.

 

Suriye hava sahasının ihlali konusunda basına uygulanan haber yasağının kaldırıldığını açıklayan İsrail askeri komisyonu, İsrail savaş uçaklarının 6 Eylül’de Suriye içindeki bir askeri hedefi bombaladığını açıkladı.

 

Saldırının hedefi ve sonuçları konusunda bir açıklama yapılmazken, bu açıklamayla birlikte İsrail ilk kez, Suriye’ye saldırdığını resmi düzeyde kabul etmiş oldu.

 

Öte yandan Lübnan’daki Hizbullah kaynakları, İsrail savaş uçaklarının Suriye hava sahasına yönelik ihlalinin İsrail kamuoyuna moral vermeye yönelik bir adım olduğunu belirterek özellikle ABD’nin Suriye’yi misilleme yapmaya ve savaşa zorlamaya çalıştığını ifade ediyor.

 

ABD Başkanı Bush’un İsrail Başbakanı Ehud Olmert’e 6 Eylül’deki operasyonu bir kaz daha tekrar etmesi yönünde baskı yaptığını belirten Hizbullah kaynakları, Olmert’in Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah ortadan kaldırılmadan buna yanaşmak istemediğini belirtiyorlar.