YDH-Suudi Arabistan müftülerinden Şeyh Abdülaziz Al-i Şeyh, Suudi gençlerinin cihat adı altında başka ülkelere savaşmak için gitmesinin caiz olmadığı yönünde bir fetva yayımladı.

 

Esvatu’l- Irak haber ajansının bildirdiğine göre Suudi Arabistanlı Müftü Şeyh Abdülaziz Al-i Şeyh, yayımladığı son fetvasında gençlerin yabancı istihbarat servislerinin maşası haline gelerek yaptıkları çirkin eylemlerle yabancıların hedeflerini gerçekleştirdiklerini belirtti.

 

Bazı gençlerin kendi büyüklerinin ve alimlerinin emirlerini dinlemeyerek cihat adı altında başka ülkelere gittiklerini belirten Şeyh Abdülaziz Al-i Şeyh, “bu büyük müfsitlik ulülemrin emirlerine itaatsizlik gibi büyük bir günaha sebep olmaktadır” dedi.

 

Şeyh Abdülaziz Al-i Şeyh, coşku ve heyecanları istismar edilen Suudi gençlerinin yeryüzünde fesat çıkarmaya çalışan kimselerin tuzağına düştüklerini ve bunun da diğer bir müfsitlik olduğunu belirterek tahrik edilen bu gençlerin yabancıların askeri ve siyasi hedeflerini gerçekleştirmek için kendilerini feda etmeye hazır hale geldiklerini ifade etti.

 

Suudi Müftü, vatandaşları zekat paralarını terörist gruplara vermemeleri konusunda uyardı.

 

Suudi Arabistanlı 38 alim ve akademisyen, geçtiğimiz yıl Irak’taki Sünnilerin Şiiler tarafından katliama tabi tutulduğunu belirten ve dünyadaki tüm Sünnileri, Irak’taki Şiilere karşı cihada çağıran ortak bir fetva yayınlamıştı.

 

Suudi Arabistan’daki bazı alimlerin kutsal mekanların tahrip edilmesine yönelik fetvalar yayınlaması ve Samerra kentindeki Askeriyeyn türbesinin iki kez bombalı saldırılara hedef olması, Suudi Arabistanlı müftülerin Lahey’deki uluslar arası mahkemeye şikayet edilmesine sebep olmuştu.