YDH- Lübnan’daki en büyük hükümet yanlısı parti olan el- Mustakbel’in lideri Sa’d Hariri, cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda yaşanan gelişmeleri görüşmek üzere Amerika’ya gidiyor.

 

Katar’da yayınlanan er-Raya gazetesinin Sa’d Hariri’ye yakın bir kaynağa dayandırarak bildirdiğine göre Sa’d Hariri, ABD gezisi sırasında ABD Başkanı George Bush, Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile görüşecek.

 

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri’nin cumhurbaşkanlığı konusunda uzlaşma sağlanmasına karşılık muhaliflerin de ulusal birlik hükümeti talebinden vazgeçmesini öngören çözüm önerisinden sonra el-Mustakbel Lideri Sa’d Hariri uzlaşma konusunda iyimser olduğunu açıklamıştı.

 

Lübnan konusunda ABD Başkanı Dick Cheney ile aynı görüşte olan Suudi Arabistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Bender bin Sultan’ın aksine Kral Abdullah bin Abdülaziz’in de cumhurbaşkanlığı konusunda uzlaşmadan yana olduğu bildirilirken, Riyad yönetimiyle yakın ilişkiler içinde bulunan Hariri’nin uzlaşmaya yakın durduğu ifade ediliyor.

 

ABD ile paralel bir tutum izleyen Velid Canbolat ve Semir Caca’nın uzlaşma konusundaki olumsuz tutumuna dikkat çeken siyasi gözlemciler, 14 Martçı grupların cumhurbaşkanlığı konusunda uzlaşmaya yanaşıp yanaşmayacağının Sa’d Hariri’nin Washington temaslarından sonra açıklık kazanacağını ifade ediyorlar.