Papa 14. Leo’nun kardeşinin evine bomba ihbarı

16 Nisan 2026

Papa 14. Leo'nun kardeşinin ABD'nin Illinois eyaletindeki konutuna çarşamba gecesi bomba ihbarı yapıldı.

YDH - Papa 14. Leo'nun kardeşinin ABD'nin Illinois eyaletindeki konutuna çarşamba gecesi bomba ihbarı yapıldığı bildirildi. Gelişme, eyalet polis birimleri tarafından teyit edildi.

New Lenox Polis Departmanı tarafından konuya ilişkin yapılan resmi açıklamada, söz konusu konutta bir bomba tehdidi yaşandığı kabul edildi.

Açıklamada, güvenlik güçlerince gerçekleştirilen geniş kapsamlı ve detaylı aramaların ardından, ihbarın asılsız olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Güvenlik operasyonu sırasında herhangi bir yaralanma olayının kaydedilmediği aktarıldı. Polis ekiplerinin talebi üzerine bölgeden tahliye edilen çevre sakinlerinin, incelemelerin tamamlanmasının ardından evlerine dönmelerine izin verildiği belirtildi.

Arama faaliyetlerinde bomba imha uzmanı K-9 köpeklerinin de kullanıldığı bilgisi paylaşıldı.

Polis asılsız ihbarın kaynağını soruşturuyor

Soruşturmanın seyrine dair bilgi veren emniyet yetkilileri, "Yetkililer raporun kaynağını belirlemek üzere çalışırken olay soruşturulmaya devam ediyor" ifadesini kullandı.

Polis açıklamasında ayrıca, bu nitelikte asılsız raporlar düzenlemenin ciddi bir suç olduğu ve cezai kovuşturma ile sonuçlanabileceği uyarısında bulunuldu.

New Lenox Polis Departmanı, soruşturma süresince gösterdikleri iş birliği ve sabır nedeniyle yerel halka teşekkürlerini iletti.

Departman, olaya dair bilgi sahibi olan kişilerin 815-485-2500 numaralı telefondan kendilerine ulaşmaları veya New Lenox Köyü web sitesi üzerinden anonim ihbarda bulunmaları çağrısında bulundu.

Söz konusu olay, ABD Başkanı Donald Trump’ın hafta başında Truth Social platformu üzerinden Louis Prevost hakkında yaptığı paylaşımların ardından yaşandı.

Trump, Papa 14. Leo'nun ABD'nin İran ile olan ihtilafı ve barış ihtiyacı hakkındaki yorumlarını eleştirdiği mesajında Prevost'tan övgüyle bahsetmişti.

Trump, paylaşımında, "Louis tamamen MAGA (Amerika'yı Yeniden Harika Yap). O durumu anlıyor ama Leo anlamıyor!" ifadelerini kullanmıştı.

Başkan ayrıca, "İran'ın nükleer silaha sahip olmasını uygun gören bir Papa istemiyorum" diyerek Papa 14. Leo'nun tutumuna yönelik tepkisini dile getirmişti.