YDH- Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Lübnan tecrübesinin Filistin’in birçok bölgesinin özgürleştirilebileceğini gösterdiğini söyledi.

 

Dünya Kudüs Günü münasebetiyle video konferans aracılığıyla Lübnan halkına hitap eden Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, İsrail’in başkalarına ait topraklar üzerinde kurulmuş işgalci bir rejim olduğunu belirtti.

 

İsrail’in İngilizler tarafından desteklenen Siyonist gruplar tarafından kurulduğunun bilindiğini belirten Nasrullah, Arap ülkelerinin de Filistin konusunda sorumluluklarını yerine getirmek yerine zayıflıklarını bahane ederek İsrail’le ilişkileri normalleştirmeye çalıştıklarını ve sürekli yeni tavizler verdiklerini söyledi.

 

İslam ülkelerinin Filistin’e gereken desteği vermesi durumunda 1967 topraklarının birkaç yıl içinde kurtarılabileceğini belirten Nasrullah, “Lübnan’daki direniş tecrübesi ve Lübnan’ın işgal altındaki birçok yerinin kurtarılması İsrail karşısındaki en doğru stratejinin direniş olduğunu göstermiştir” dedi.

 

Arap ülkeleri İsrail’e dostluk eli uzattıkça İsrail’in savaş tamtamları çaldığını belirten Nasrullah, İsrail’in Suriye’ye yönelik son saldırısının da Sonbahar Konferansı’ndan önce Suriye’nin konumunu zayıflatmayı hedeflediğini söyledi.

 

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, el-Fetih’le Hamas’ı da özverili davranmaya ve birbirlerine karşı silah kullanmamaya çağırdı.