YDH-Lübnan’ın Baalbek kentindeki Ortodoks Hıristiyan Kardinali İlyas Rahhal, Kudüs günün tüm Müslümanlar ve Hıristiyanlar için bir iftihar vesilesi olduğunu belirtti.

 

İrna haber ajansına demeç veren Kardinal İlyas Rahhal, Dünya Kudüs Günü’nün dünyadaki tüm Müslümanlar ve Hıristiyanlar için bir iftihar vesilesi olduğunu belirterek Kudüs’ün işgalden kurtarılması için Müslümanlarla Hıristiyanların ortak bir çaba içinde olması gerektiğini söyledi.

 

İlahi dinlere inananların Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşturulması için bu güne gösterdikleri ortak ilginin Kudüs gününün önemini ortaya koyduğunu belirten Ortodoks Kardinali İlyas Rahhal, “İmam Humeyni Kudüs Günü’nü ilan ettiği zaman ben Filistin Ortodoks Kilisesi’ndeydim. O gün bu önemli ve iftihar verici gelişmenin Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi müminler nezdinde Kudüs’ün özgürleştirilmesi idealinin önem kazanmasına sebep olacağını ilan ettim” dedi.

 

“Biz Kudüs’ün Siyonistlerin pis çizmeleri altında kalmasını istemiyoruz. Biz bu kutsal kentin ve Aziz Filistin’in Arap beldesi olarak kalmasını istiyoruz. Kudüs’ün ve Filistin’in özgürlüğü için yapılan tüm çağrıları da destekliyoruz” diyen Kardinal Filistin intifadasıyla da gurur duyduğunu belirterek Filistinli grupları birliğe çağırdı.