YDH-Siyonizm karşıtı Yahudilerin lideri Haham Moshe Friedman, İsrail’in cinayetlerini holokost senaryosunun gölgesinde işlemeye devam ettiğini söyledi.

 

İran’ın Meşhed kentinde düzenlenen “Siyonizmsiz bir dünya” başlıklı sempozyumda konuşan Haham Moshe Aren Friedman, holokostu büyük bir yalan olarak niteledi ve “Siyonistler uluslar arası toplumda ve örgütlerde büyük holokost yalanı ile kendi uğursuz hedeflerini gerçekleştirmek için insan haklarını tek yönlü bir yol haline getirdiler” dedi.

 

İnsanlık toplumunun Kudüs’ün özgürleştirilmesine çalıştığını söyleyen Haham Moshe Friedman, İran halkının ve Ahmedinejad hükümetinin Filistin’in kurtuluşu için bir umut olduğunu belirterek hiçbir devletin İran kadar Filistin direnişini desteklemediğini ifade etti.

 

İsrail’in sonunun yaklaştığına ve hep birlikte Kudüs’te dua edecekleri günün yakın olduğuna inandığını belirten Friedman, Siyonist medyanın insan hakları gibi konularda İran’a yönelik baskılarını arttırmasının da İran’ı kendi önlerindeki en büyük engel olarak görmelerinden kaynaklandığını söyledi.

 

Filistin halkının desteklenmesinin ve holokost yalanının ifşa edilmesinin İsrail’i işlediği cinayetlerden dolayı rezil edeceğini belirten Friedman, bu durumun uluslar arası toplumun İsrail karşısındaki sessizliğini bozmasına ve insan hakları konusunda harekete geçmesine sebep olacağını söyledi.

 

Siyonistlerin işlediği cinayetlerin bedelinin dinine ve kimliğine bağlı mazlum Yahudiler tarafından da ödendiğini belirten Moshe Friedman, “Holokost masalı ifşa edildiğinde Siyonizmle Yahudilik de birbirinden ayrılmış olacaktır” dedi.

 

Friedman, Filistin’in kurtuluşu konusundaki tek doğru çizginin de İran tarafından ortaya konduğunu belirtti.