YDH-Lübnan’da hükümet yanlısı ve hükümet karşıtı gruplar cumhurbaşkanlığına isim belirlemek için bir uzlaşma komitesi kurulması konusunda anlaşmaya vardı.

 

Londra’dan yayın yapan el-Hayat gazetesinin haberine göre Lübnan Marunilerinin ruhani lideri Nasrullah Sufeyr, karşıt siyasi grupları cumhurbaşkanlığına isim belirlemek için bir uzlaşma komitesi kurulmasına ikna etmeyi başardı.

 

Marunilerin Ruhani Lideri Nasrullah Sufeyr’in başkanlık edeceği komitede hükümet yanlısı 14 Martçı gruplarla hükümet karşıtı 8 Martçı grupların temsilcilerinin bulunacağı ve söz konusu komitenin cumhurbaşkanlığına kimin seçileceği konusunda müzakerede bulunacağı bildiriliyor.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda taraflar arasında yaşanan anlaşmazlığı gidermeyi amaçlayan komitenin ülkedeki siyasi krizin, ikinci bir hükümetin atanması sonucunu doğuracak kadar derinleşmesini önlemeyi hedeflediği bildiriliyor.

 

Marunilerin Ruhani Lideri Kardinal Nasrullah Sufeyr, geçtiğimiz perşembe günü rakip Hıristiyan gruplardan cumhurbaşkanlığı konusunda kapsamlı bir müzakere başlatmalarını istemişti.

 

Lübnan’daki yasalar gereği cumhurbaşkanlığına yalnızca bir Maruni seçilebiliyor.