YDH-Hamas’ın etkili liderlerinden Mahmud ez-Zahhar, el-Fetih’le mutabık kalınacak herhangi bir zaman ve mekanda ön şartsız olarak görüşmelere hazır olduklarını söyledi.

 

El-Cezire televizyonuna açıklamalarda bulunan Hamas hükümetinin Dışişleri Bakanı Mahmud ez-Zahhar, Hamas ve el-Fetih arasında müzakerelerin başlatılması için bazı Arap ülkelerinin inisiyatif başlattıklarını bildirdi.

 

Filistin’de yaşanan bunalımın çözümü konusunda el-Fetih ve Hamas liderleri arasında şimdiye kadar ciddi bir koordinasyonun gerçekleşmediğini söyleyen Mahmud ez-Zahhar, el-Fetih’in görüşmelerin başlatılması için Gazze’nin haziran öncesi şartlara döndürülmesi yönündeki ön şartının da kabul edilemez olduğunu ifade etti.

 

Ulusal birlik hükümeti Başbakanı İsmail Heniye’nin Gazze’deki yönetimin geçici bir durum olduğuna ilişkin sözlerine de açıklık getiren Zahhar, “Heniye’nin bu sözle kastı, Batı Şeria ile Gazze’nin birbirinden ayrılmasının mümkün olmadığıdır. Bunlar arasındaki siyasi ayrılık geçicidir, bu durum bu şekilde devam edemez” dedi.