YDH-Hamas, Arap ülkelerinden Filistin Özerk Yönetimi Mahmud Abbas tarafından tayin edilen Selam Feyyaz hükümetine verdikleri ekonomik ve siyasi desteği kesmelerini istedi.

 

Filistin Yasama Meclisi’ndeki Hamas parlamenterler grubu bugün yayımladığı bildiride Selam Feyyaz hükümetini yasadışı diye niteledi ve Arap ülkelerinden bu hükümete verdiği siyasi ve ekonomik desteği kesmesini istedi.

 

Selam Feyyaz hükümetinin Hamaslı parlamenterleri “terörist” diyerek maaşlarını kesmesini eleştiren Hamas mensubu parlamenterler Feyyaz hükümetinin bu iddiasının bu milletvekillerine oy veren tüm Filistinlileri de terörist olarak gördüğü anlamına geldiğini belirtti.

 

Bildiride “bu son derece tehlikeli bir karardır, bu kararla Siyonist rejime ve uluslar arası topluma Filistinlilerin, onların liderlerinin ve temsilcilerinin kanını dökme bahanesi verilmektedir” ifadesine yer veren Hamaslı milletvekilleri, bu şekilde Gazze’ye uygulanan kuşatmanın da sürdürülmesine zemin yaratıldığını belirttiler.

 

Ramallah hükümetinin bu kararla 40 Hamas milletvekilini cezaevlerinde tutan İsrail rejimiyle işbirliği yaptığını belirten Hamaslı parlamenterler, Batı Şeria’daki Hamas temsilcilerine ve bürolarına yapılan saldırıların da Ramallah hükümetinin izni doğrultusunda gerçekleştirilen kışkırtıcı eylemler olduğunu ifade etti.

 

Bildiride Arap birliği temsilcilerinden ve dünyadaki parlamentolardan Ramallah hükümetinin Filistin halkının temsilcilerine karşı giriştiği bu kışkırtıcı eylemlerini kınamaları istendi.