YDH-Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin’in Tahran ziyaretinin ardından Moskova’ya giden İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İran’ın nükleer programından duyduğu kaygıyı dile getirdi.

 

Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin’le görüşmesi sırasında “Tahran ziyaretinizin sonuçlarını sizden dinlemekten ve bu konudaki başka endişeleri size anlatmaktan memnuniyet duyacağım” diyen İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Vlademir Putin’den “İran konusunda ne kadar endişe duyduğunuzu biliyorum” cevabını aldı.

 

Gazetecilerin önünde gerçekleşen bu diyalog sırasında Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin’in İsrail Başbakanı Olmert’e “İran ziyaretimin sonuçlarını size anlatmaya hazırım” dediği ve ardından iki liderin görüşmenin yapılacağı salona geçtiği bildiriliyor.

 

Siyasi gözlemciler, İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in Putin’e sadece İran’ın nükleer programı konusundaki endişelerinden söz etmeyeceğini, görüşmelerde Rusya’nın Suriye’ye verdiği silah sistemlerinin Tel-Aviv’de yarattığı kaygıyı da dile getirmesinin beklendiğini ifade ediyorlar.