YDH-İsrail iç güvenlik servisi başkanı Yoval Diksin, el-Fetih’in İsrail Başbakanı Ehud Olmert’i öldürmek için plan yaptığını belirtti.

 

Bugünkü iç güvenlik kabinesi toplantısında konuşan Diksin, el-Fetih örgütü üyelerinin, geçtiğimiz ağustos ayında gerçekleşen Olmert’in Eriha ziyaretinde suikast planını uygulamaya karar verdiklerini belirtti.

 

Suikast planının İsrail Başbakanı Ehud Olmert’le görüşme sırasında uygulanacağını haber aldıklarını ve bu bilgiyi Filistin Özerk Yönetimine ilettiklerini belirten Diksin, Filistin Özerk Yönetimi’nin suikast timini tutukladığını açıkladı.

 

Diksin, tutuklanan kişilerin birkaç gün önce serbest bırakıldıklarını açıklarken, İsrail radyosu da İsrailli bir siyasi yetkilinin bu kişilerin serbest bırakılmasının son derece tehlikeli olduğunu ve konuyla ilgili olarak Özerk Yönetime itiraz edildiğini söylediğini duyurdu.

 

Suikast haberinin açıklanmasından sonra İsrail’deki bazı siyasi çevrelerin, Başbakan Ehud Olmert’ten ABD Başkanı George Bush’un çağrısıyla sonbaharda düzenlenecek olan Anapolis konferansına katılmamasını istedikleri bildiriliyor.

 

İsrail parlamentosu milletvekillerinden Danni Yatom, Filistinlilerle daimi bir çözüm yolunun değil, ateşkesin görüşülmesi gerektiğini belirtti.