YDH-Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölge Yönetimi Meclisi, Türkiye’nin sınır ötesi operasyonuna karşı savunma haklarını saklı tuttuklarını belirtti.

 

Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimin meclisi bugün yaptığı üç saatlik toplantının ardından bir bildiri yayımladı ve TBMM’nin kuzey Irak’a yönelik bir sınır ötesi operasyon için hükümete yetki veren tezkereyi onaylamasını “bir ülkenin ulusal egemenliğine müdahale” olarak niteledi.

 

“Türkiye parlamentosu bu kararı onaylamakla, dünyadaki diğer devletlere başka ülkelerin iç işlerine müdahale izni vermiş oluyor. Bu durumda gelecekte bundan en büyük zararı Türkiye’nin görmesi mümkündür” ifadesine yer verilen bildiride TBMM’nin bu kararının Irak’ın ulusal egemenliğine aykırı olduğu belirtilerek TBMM kararının mahkum edildiği ifade edildi.

 

PKK’dan da Irak’ın ulusal egemenliğine saygılı olmasının ve “askeri çözüm yollarına son vermesinin” istendiği bildiride “Kürt halkı meşru savunma hakkını saklı tutmaktadır ve her türlü tehdide karşı haklarını korumaya hazırdır” ifadesine yer verildi.