YDH-ABD’nin Irak Büyükelçisi Ryan Crocker, Mukteda Sadr’a bağlı Mehdi Ordusu’nun Irak’ta hayati öneme sahip bölgeleri kontrolü altında tuttuğunu söyledi.

 

Bugün Bağdat’ta açıklamalarda bulunan ABD’nin Irak Büyükelçisi Ryan Crocker, Irak’taki ABD güçlerinin el-Kaide örgütüne ağır darbeler vurmayı başardığını belirterek bunun Irak’taki diğer önemli bir sorunu ortaya çıkardığını bu sorunun da Mehdi Ordusu olduğunu söyledi.

 

Yeni Irak stratejisi çerçevesinde bölgeye 30 bin asker gönderilmesinin Bağdat’ta ve el-Kaide’nin üssü olarak kabul edilen el-Enbar ilinde şiddetin hissedilir ölçüde azalmasına sebep olduğunu belirten Crocker, Mukteda Sadr’a bağlı Mehdi Ordusu’nun büyük bir korku ve endişe kaynağı olmayı sürdürdüğünü ifade etti.

 

6 ay silah bırakma kararı alan Mehdi Ordusu’nun şu an Amerikan birliklerine ateş açmamasının mümkün olduğunu ancak Irak’taki birçok benzin istasyonunu, ticaret ve hizmet merkezlerini kontrolü altında tutan Mehdi Ordusu’nun Irak açısından büyük bir sorun haline geldiğini söyledi.

 

ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Crocker, Irak’ta hayati öneme sahip birçok bölgeyi kontrolü altında tutan Mehdi Ordusu ile mücadelenin şu an için oldukça zor olduğunu belirtti.