YDH-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Kuzey Irak ve terör sorununu ele alan bir telefon görüşmesi yaptı.

 

İran radyo televizyon kurumuna bağlı Merkezi Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre yapılan telefon görüşmesinde İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması gerektiğine değinerek “Sünni’siyle, Şii’siyle, Kürt’üyle tüm Irak halkı kardeştir ve bunlar yıllar boyu bir arada barış içinde yaşamıştır” diyerek Irak’taki güvenlik sorunlarından işgalcilerin sorumlu olduğunu söyledi.

 

Irak’ı işgal eden güçlerin terörizm konusunda çifte standart uyguladığını ve terörizmi desteklediğini belirten Ahmedinejad, teröristlerin bölgedeki hiçbir halkın ve bu cümleden de Türkiye, İran ve Irak’ın dostu olmadığını söyledi ve sorunların çözümü konusunda Irak hükümetiyle koordinasyon içinde bulunulması gerektiğini ifade etti.

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Ankara’nın Irak’ın Kürdistan bölgesindeki halka yaptığı yardımları ve terörizmle mücadele konusundaki çabalarını dile getirerek gelecek hafta İstanbul’da yapılacak ve İran’ın da katılacağı Irak konulu konferansın olumlu sonuçlar doğurması dileğinde bulundu.