Lübnan’da iktidardaki el-Mustakbel Partisi’nin lideri Saad Hariri, Suriye’yi Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
LÜBNAN
10 Aralık 2007 · 01:00

Lübnan’da iktidardaki el-Mustakbel Partisi’nin lideri Saad Hariri, Suriye’yi

YDH-Lübnan’da iktidardaki el-Mustakbel Partisi’nin lideri Saad Hariri, Suriye’yi kendisini ve Başbakan Fuad Sinyore’yi öldürtmek için komplo planlamakla suçladı.

YDH-Lübnan’da iktidardaki el-Mustakbel Partisi’nin lideri Saad Hariri, Suriye’yi kendisini ve Başbakan Fuad Sinyore’yi öldürtmek için komplo planlamakla suçladı.

 

Kahire’de düzenlediği basın toplantısında Suriye’yi kendisini ve Başbakan Fuad Sinyore’yi öldürülmeye çalışmakla suçlayan Hariri, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in kaynı ve Suriye Askeri İstihbarat Servisi Başkanı Asıf Şevket’in söz konusu cinayet komplosunun planlayıcısı olduğunu söyledi.

 

Ellerinde bu yönde istihbarat bulunduğunu belirten Saad Hariri, bu konudaki istihbaratın doğru olduğunu söyleyerek “bizim istihbarat servislerimiz bu konuda çalışma yürütüyor” dedi.

 

Hariri, Lübnan istihbaratıyla, Arap ülkelerinin istihbarat servislerinin bu tür cinayetleri önlemek için birlikte çalıştıklarını söyledi.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 17.08.2026 10:20 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/3954/lubnan-da-iktidardaki-el-mustakbel-partisi-nin-lideri-saad-hariri-suriye-yi