İsrailli yetkili: Hizbullah’la 'denge' düzenine dönüldü

11 Mayıs 2026

İbranice yayın yapan Kanal 12’ye göre, bir İsrail askeri yetkilisi ülkenin Hizbullah’la yeniden “denge” düzenine döndüğünü kabul etti.

YDH - İsrail ordusundan bir yetkili, ülkenin Hizbullah’la yeniden “denge” düzenine döndüğünü kabul etti. Açıklama, İsrail’in Kanal 12 televizyonunda yayınlanan haberde aktarıldı.

Kanal 12, Hizbullah’ın saldırılarını düzenli biçimde sürdürdüğünü belirtti. Haberde, İsrail askerlerinin her gün kendilerine yöneltilen onlarca kamikaze insansız hava aracıyla karşı karşıya kaldığı, bu saldırılar nedeniyle yaralanmalar yaşandığı ifade edildi.

Televizyon kanalı, mevcut aşamada çatışmanın hâlâ İsrail ordusuna karşı yürütüldüğünü aktardı. Haberde, Hizbullah’ın şu anki temel hedeflerinin İsrail askerleri olduğu belirtildi.

Kanal 12, buna karşılık sivil cephede oluşan görüntünün “ateşkes”, “olağan hayat” ya da mevcut durumu tarif etmek için kullanılabilecek başka bir tanımlama hissi verdiğini kaydetti.

Haberde, kuzeydeki yerel konsey başkanlarının bu tablonun herhangi bir anda değişebileceği ihtimalinden ciddi kaygı duyduğu belirtildi.

Kanal 12’ye göre yerel yöneticiler, İsrail ordusunun Lübnan topraklarının birkaç kilometre derinliğinde bulunmasına rağmen Hizbullah’ın hâlâ İsrail içindeki sivil bölgelere ulaşabilecek kamikaze İHA’lar gönderebildiğine dikkat çekiyor.

Kanal 12, kuzeyde yaşayanların gözünde mevcut durum için net bir yol haritası bulunmadığını da aktardı. Haberde, bölge sakinlerinin “garip bir ateşkes” ortamıyla yaşamaya zorlandığı, ancak bu durumun gerçekte ateşkesten çok sürekli ateş ve gerilim taşıyan bir tabloyu andırdığı ifade edildi.

Televizyon kanalı ayrıca yerel yönetim başkanlarının, sürecin hangi yöne ilerlediğini anlamak amacıyla İsrail Savunma Bakanı’yla temas kurmaya çalıştığını aktardı. Haberde, buna rağmen şu ana kadar bakanlıktan kendilerine herhangi bir yanıt verilmediği belirtildi.