YDH-Iraklı Sünni liderlerden el-Enbar Kurtuluş Şurası Lideri Ahmed Ebu Rişa, Şiilerin ve Sünnilerin Irak’ın bölünmesine karşı olduğunu söyledi.

 

ABD Başkanı George Bush ile görüşmesinden sonra el-Arabiya televizyonuna açıklamada bulunan el-Enbar Kurtuluş Şurası Lideri Ahmed Ebu Rişa, “George Bush ile görüşmemde Irak’ın bölünmesiyle ilgili ABD Kongresinde kabul edilen planın uygulanması yönündeki Iraklı aşiretlerin mesajını ilettim, Bush da görüşmede Irak’ın bölünmeyeceğine dair söz verdi” dedi.

 

“Görüşme sırasında Iraklı Şiilerin ve Sünnilerin kardeş olduklarını ve Irak’ın bölünmesine karşı olduklarını söyledim” diyen Ahmed Ebu Rişa, ABD Başkanı Bush’un da kendisine terörist gruplarla mücadelesinde el-Enbar aşiretlerine tam destek verme vaadinde bulunduğunu söyledi.

 

ABD Başkanı’ndan Irak’ta cezaevlerinde bulunan kişilerin serbest bırakılmasını istediğini de söyleyen Ebu Rişa, Bush’un da kendisine suçu sabit olmayan daha fazla kişinin serbest bırakılması için daha fazla çaba göstereceğine dair söz verdiğini ifade etti.

 

Ahmed Ebu Rişa, kardeşi Abdussettar Ebu Rişa’nın el-Kaide tarafından öldürülmesinden sonra el-Enbar Kurtuluş Şurası’nın başkanlığına getirilmişti.

 

El-Enbar Kurtuluş Şurası, el-Kaide’ye karşı silahlı mücadele başlatan ilk Sünni Arap örgütü olarak biliniyor.