HAMAS: İsrail’i tanımıyoruz ama görüşmeye hazırız

01 Ocak 1970

SAAF- Hamas, Filistin’de yaşanan insani durum sebebiyle İsrail’le görüşmeye hazır olduğunu belirterek,

SAAF- Hamas, Filistin’de yaşanan insani durum sebebiyle İsrail’le görüşmeye hazır olduğunu belirterek, Filistin’deki sınır kapılarının açılmaması durumunda büyük bir insani trajedi yaşanacağını ifade etti.

 

Filistin’de iktidarda bulunan HAMAS hareketi, İsrail’le görüşmeye hazır olduğunun ama bunun işgalci rejimi tanımak anlamına gelmeyeceğini bildirdi.

 

HAMAS’ın üst düzey yetkililerinden Filistin Sağlık Bakanı Bessam Naim, Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile yaptığı görüşmede, geçiş kapılarının açılmaması halinde Filistin’de büyük bir trajedinin yaşanacağı uyarısında bulunarak bunun sorumlusunun İsrail olacağını söyledi.

 

Filistin Sağlık Bakanı uluslar arası toplumdan İsrail’e geçiş kapılarını açması için baskı yapmasını istedi. İsrail ordusunun Filistin’in dış dünyaya açılan tüm kapılarını kapatmasının ardından, Filistin’e başta ilaç ve gıda maddesi olmak üzere hiçbir şey girmiyor.

 

HAMAS liderlerinden Muşir el’Mısri de bağımsız Filistin devletini kurmanın Filistin halkının en büyük arzusu olduğunu söyledi.

 

el’Alem kanalına demeç veren Mısri,  Ortadoğu’da barış ve huzurun sağlanmasının tek yolunun İsrail’in işgal ettiği topraklardan çekilmesi ve bağımsız Filistin Devleti’nin kurulması olacağını ifade etti.

 

Öte yandan Mısır ve Fas, İsrail'in sınırlarını tek taraflı olarak belirleyeceğine dair karar vermesinin ve Filistinlileri tehdit etmesinin kabul edilemez bir küstahlık olduğunu bildirdi.