YDH-Lübnan Marunilerinin Ruhani Lideri Nasrullah Sufeyr, ülkedeki tüm grupların uzlaşmasıyla seçilmeyen bir cumhurbaşkanını tanımayacaklarını belirti.

 

Lübnan’da yayınlanan el-Ahbar gazetesine demeç veren Kardinal Nasrullah Sufeyr, hükümet yanlısı grupların yeni cumhurbaşkanını parlamentonun yüzde 51’inin oyuyla seçmeye çalışmasının olumsuz sonuçlar doğuracağını söyledi ve uzlaşmayla seçilmeyen bir cumhurbaşkanını tanımayacaklarını ifade etti.

 

Parlamento oturumunun gerçekleşmesi için yasal olarak parlamenterlerin üçte ikisinin mecliste bulunması gerektiğini belirten Sufeyr, tüm hukukçuların yeni cumhurbaşkanının seçilebilmesi için ilk turda meclisin üçte ikisinin oyunu alması gerektiğini söylediklerini belirterek yeni cumhurbaşkanının ikinci turda da parlamenterlerin üçte ikisinin hazır bulunduğu bir oturumda yüzde 51 oyla seçilebileceğini ifade etti.

 

Yeni Cumhurbaşkanının uzlaşmayla seçilmesi gerektiğini belirten Hizbullah, Emel ve Ulusal Özgürlük Hareketi’nin meclis oturumlarına katılmaması sebebiyle cumhurbaşkanlığı seçimleri iki kez ertelenmişti.

 

Hükümet yanlısı 14 Martçı siyasi bloğa yakınlığıyla bilinen kardinal Nasrullah Sufeyr’in bu açıklaması, yeni cumhurbaşkanının uzlaşmayla seçilmesini kaçınılmaz kıldığı yorumları yapılıyor.