YDH-Dört Yıl kadar önce PKK’dan ayrılan Osman Öcalan, Türkiye ve ABD’nin yaklaşık 10 yıldır gizli bir savaş içinde olduğunu belirterek Kuzey Irak’taki Kürtlerin PKK’yı desteklemesi gerektiğini söyledi.

 

Kuzey Irak’ta yayınlanan haftalık Medya gazetesine demeç veren PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, Türkiye’nin Kuzey Irak’a sınır ötesi askeri operasyon yapmasını ihtimal dahilinde görmediğini belirterek ABD’nin Ortadoğu’yu değiştirmek istediğini bundan dolayı da Türkiye ile ABD arasında son 10 yıldır gizli bir savaş yaşandığını ve bunun şimdilerde açık hale geldiğini söyledi.

 

Kendisinin Suriye ve İran gibi ülkelerle değil, ABD ile ilişki kurulması gerektiğine inandığını belirten Osman Öcalan, dünya lideri olan ve dünyayı değiştirecek projelere sahip olan ABD’nin bölge ülkelerindeki sistemleri değiştirmeyi hedeflediğini ve değişimin temelinde de demokrasi ve federalizmin bulunduğunu ifade etti.

 

Türkiye’nin Osmanlı imparatorluğundan gelen tarihi hevesleriyle Ortadoğu’da kendini en büyük ülke olarak gördüğünü belirten Osman Öcalan, ABD’nin Ortadoğu’da gerçekleştirmeyi hedeflediği değişikliklerde söz sahibi olmak istediğini söyledi.

 

Türkiye’nin üniter devletten, ABD’nin ise federalizmden yana olduğunu, Türkiye’nin bazı haklar vermekle yetinmeyi, ABD’nin ise insan haklarının bütünüyle yerine getirilmesini istediğini savunan Osman Öcalan, Türkiye ile ABD arasında derin görüş ayrılıkları bulunduğunu, on yıldır yaşanan gizli savaşın da açık bir savaşa doğru gittiğini belirtti.

 

Irak’ta İslami gruplar tarafından gerçekleştirilen terör eylemlerine Türkiye’nin maddi ve manevi destek verdiğini iddia eden Osman Öcalan, Türkiye’nin bu yolla ABD’yi Irak’ta zora sokmayı hedeflediğini söyledi.

 

Kemalizm’in Stalinizm’e benzediğini, Hitlerin de Yahudi soykırımı yaparken “Türklerin dışında kalanları yok eden Mustafa Kemal’i örnek alıyorum” dediğini iddia eden Osman Öcalan, Ak-Parti’nin de dönemi sona eren Kemalizm’in ömrünü bazı demokratik adımlar atarak uzatmaya ve İslami bir demokrasi gerçekleştirmeye çalıştığını belirtti ve “Ancak İslami bir demokrasi olmaz, ben İslam’da demokrasi olacağına inanmıyorum, Hıristiyan demokrasisi olur; ama İslami bir demokrasi olmaz” dedi.

 

2004’e kadar “PKK gerillası” elbisesi giydiğini; ancak bu tarihten sonra sıradan bir sivil olarak Kuzey Irak’ta yaşadığını belirten Osman Öcalan, PKK’nın savaş kararı aldığını, kendisinin bu kararla hiçbir ilgisinin bulunmamasına rağmen şu an PKK’nın eleştirilmemesi gerektiğini belirterek “Ben yaşasın PKK demiyorum; ama yaşasın gerilla diyorum” dedi ve tüm Kürtlerin bu savaşta PKK’ya destek vermesi gerektiğini söyledi.