YDH-Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, İsrail’in son yaptığı askeri tatbikatın kışkırtıcı olduğunu belirterek Hizbullah’ın askeri tatbikatının da İsrail’in saldırı ihtimaline karşı verilmiş bir mesaj olduğunu söyledi.

 

Lübnan’dan yayın yapan OTW televizyonuna demeç veren Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Hizbullah’ın son gerçekleştirdiği askeri tatbikatın tüm güçlerin İsrail’in saldırı ihtimaline hazırlıklı olduğunu gösteren önemli bir girişim olduğunu söyledi.

 

İsrail’in 28 Ekim’de Lübnan sınırı yakınlarında 50 bin askerin katılımıyla bir askeri tatbikat yaptığına işaret eden Şeyh Naim Kasım, Hizbullah’ın silah taşımanın yasak olduğu bu bölgede gerçekleştirdiği askeri tatbikatın sivil bir tatbikat olduğunu söyledi ve tatbikatta silah taşınmadığını UNIFIL birliklerinin de gözlemlediğini ifade etti.

 

1701 sayılı ateşkes kararına bağlı olduklarını ve ülkede uluslar arası güçlerin bulunduğunun farkında olduklarını belirten Şeyh Kasım, bu tür bir tatbikat için koordinasyon gereğinin bulunmadığını söyledi.

 

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım  “Görevimiz var olduğumuzu ve hazırlıklı olduğumuzu göstermektir, bununla sözlü değil ameli bir mesaj vermiş olduk” dedi.

 

Lübnan’da yayınlanan el-Ahbar gazetesi, Hizbullah’ın binlerce askerle füzelerini denediğini ve tarihinin en büyük askeri tatbikatını yaptığını yazmıştı.