YDH-Lübnan’da hükümet yanlısı 14 Martçı gruplardan Velid Canbolat liderliğindeki İlerici Sosyalist Parti ile Saad Hariri liderliğindeki el-Mustakbel partisi, Hizbullah’ın askeri tatbikatına tepki gösterdi.

 

El-Hayat gazetesinin haberine göre hükümet yanlısı Dürzi İlerici Sosyalist Parti üyesi Ekrem Şuheyb, Hizbullah’ın gerçekleştirdiği askeri tatbikatı eleştirerek “Hizbullah tavır ve eylemleriyle 1701 sayılı ateşkes kararını ihlal ediyor” dedi.

 

İsrail’le Suriye arasında yaşanan gerilime ve tatbikatın zamanlamasına değinen Şuheyb, bu tatbikatın İsrail’in Suriye’ye saldırması durumunda Lübnan’ı da tehlikeye attığını öne sürdü.

 

Dürzi milletvekili Hizbullah’ın askeri tatbikatının Suriye ordusuyla ilişkili Lübnan düzenini yeninden kurmayı amaçlayan bir mesaj taşıdığını belirtirken, iktidardaki el-Mustakbel Partisi üyesi Mustafa Alluş da Hizbullah’ın yabancıların diktesinin kurbanı değil, Suriye ve İran’ın ortak planının bir parçası olduğunu savundu.

 

Hizbullah’ın bir tür istisnai hükümet darbesi olduğunu söyleyen Alluş, silaha sahip olan ve kendi kararlarını kendisi alan Hizbullah’ın devlet içinde devlet gibi davrandığını söyledi.

 

Hizbullah’ın silahlanmasını sürdürdüğünü de belirten Alluş, Hizbullah’ı 1701 sayılı kararı ihlal etmekle suçladı.