
YDH- Iraklı direniş kaynakları, İran’a yönelik olası bir kara saldırısı ya da hava indirme operasyonu durumunda “kara savaşına hazır olunduğunu” ve Irak-İran sınır hattının yakından takip edildiğini bildirdi.
Söz konusu kaynak, direniş güçlerinin Irak içindeki ABD askeri üsleri üzerinde “güvenlik çemberleri” oluşturmayı başardığını ve bu üslerin hareket kabiliyetinin yakından izlendiğini ifade etti.
Açıklamada, Irak Kürt Bölgesi üzerinden İran’a yönelik herhangi bir kara müdahale girişimi olması halinde direnişin “tereddüt etmeden karşılık vereceği ve sahaya ineceği” vurgulandı.
Kaynak ayrıca, direnişin bölgede bulunan askeri üsleri geniş çaplı hedef alma kapasitesine sahip olduğunu ve Körfez ülkelerinden gelebilecek olası yeni saldırılar durumunda “büyük ölçekli operasyonlara hazırlandığını” belirtti.
Açıklamada, direniş güçlerinin Irak’taki siyasi ve güvenlik gelişmeleri yakından izlediği ve direnişin silahına yönelik herhangi bir müdahale girişimine karşı “kararlılıkla karşılık verileceği” ifade edildi.