İsrail’de Lahey şoku: Siyasi ve askeri isimler hedefte Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
İSRAİL
19 Mayıs 2026 · 13:48

İsrail’de Lahey şoku: Siyasi ve askeri isimler hedefte

İsrail basınında, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin bazı İsrailli siyasi ve askeri isimler hakkında tutuklama kararı hazırladığı gündeme geldi.

YDH- Maariv'in bildirdiğine göre, İsrail'deki tahminler, Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) üç üst düzey siyasi isim hakkında tutuklama emri çıkarmasının beklendiğini ortaya koyuyor.

Söz konusu isimler şöyle sıralanıyor: Savunma Bakanı Yisrael Katz, Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir.

Haberde ayrıca, bu isimlerin yanı sıra, değerlendirmelere göre ordunun iki üst düzey komutanı hakkında da karar çıkarılmasının değerlendirildiği belirtildi. Bunlar: Genelkurmay Başkanı Korgeneral Eyal Zamir ve büyük olasılıkla Güney Komutanı Tümgeneral Yaniv Asor.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 21.09.2026 01:54 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/39941/israil-de-lahey-soku-siyasi-ve-askeri-isimler-hedefte