Canbolat’tan it

11 Kasım 2007

YDH- İlerici Sosyalist Parti Lideri Velid Canbolat, Lübnan’ı İsrail karşıtı Arap Cephesinden çıkarmaya çalıştığını belirtti.

YDH- İlerici Sosyalist Parti Lideri Velid Canbolat, Lübnan’ı İsrail karşıtı Arap Cephesinden çıkarmaya çalıştığını belirtti.

 

El Arabiya televizyonuna demeç veren Dürzi Lider, partisinin de mensubu olduğu hükümet yanlısı 14 Martçı bloğun yeni cumhurbaşkanının bu blok içerisinden seçilmesine çalıştığını belirterek ABD-Batı ve Araplar arasında bir ittifak kurulması gerektiğini söyledi.

 

ABD ziyareti sırasında Bush yönetiminden 14 Martçıların cumhurbaşkanlığı seçim planı konusunda destek aldığını belirten İlerici Sosyalist Parti Lideri Canbolat, Washington’a Suriye üzerindeki baskıları daha da arttırması teklifinde bulunduğunu ifade etti.

 

Konuşması sırasında “Amerikalı yetkililere tıpkı Irak savaşını başlattığınız gibi Suriye’ye patlayıcı yüklü araçlar gönderin ve buraya saldırın diye teklifte bulundum” diyen Canbolat, daha sonra sözlerini geri alarak bunları şaka olsun diye söylediğini belirtti.  

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 24 Aralık tarihine ertelendiğini de hatırlatan Canbolat, bu tarihe kadar ülkede her türlü gelişmenin yaşanabileceğini belirtti.

 

Hizbullah’ın yaptığı askeri tatbikatı da sert sözlerle eleştiren Canbolat, bunun herkes için bir tehdit olduğunu söyledi.