
YDH - Hizbullah'ın Lübnan Meclisi'ndeki Direnişe Vefa Bloku milletvekili İhab Hammade, bugün Baalbek'te düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmada, Lübnan hükümetinin "itaatkar ve boyun eğmiş" olduğunu, hatta "Lübnanlıların kanının dökülmesine ortaklık ettiğini" söyledi.
El-Ahbar gazetesinin aktardığına göre Hammade, "Dünya üzerimize toplansa bile bizden ne onurumuzu, ne toprağımızı ne de moralimizi zorla alamaz" dedi.
"Şimdi içeriden Lübnan'dan, İsrail'e, bu ümmetin Arap rejimlerine ve dünyanın dört bir yanındaki farklı çevrelere kadar herkes bize karşı birleşiyor" ifadelerini kullanan Hammade, buna rağmen "karşılarında sağlam durduklarını" ve "önceki savaşlarda olduğu gibi bu mücadeleden de zaferle çıkacaklarını" söyledi.
Hammade, bugün Güney Lübnan'ın tamamında ve İsrail güçlerinin konuşlandığı tüm noktalarda direniş güçlerinin saldırıları sonucu İsrail askerlerinin ölü ve yaralı verdiğini gördüklerini söyledi.
Hizbullah milletvekili, İsrail askerlerinin "direniş güçleri tarafından ördek avlar gibi avlandığını" ifade etti.
Hammade, İsrail içinde çok sayıda analistin, İsrail'in Güney Lübnan'daki toprakları işgal ederek "stratejik tuzağa düştüğünü" söylediğini de belirtti.
ABD'nin Hizbullah milletvekilleri ile Lübnanlı güvenlik yetkililerine yönelik yaptırımlarına da değinen Hammade, "Dün bir grubu yaptırım listesine aldılar. Bu liste bir şeref listesi ve onur listesidir" dedi.
Hammade, "Kardeşlerimizin büyük şeytanın yaptırım listesine alınması, doğru yerde olduğumuz anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.
Bu adımların tehdit ve baskı çerçevesinde geldiğini söyleyen Hizbullah milletvekili, karşı tarafın "güç kartlarını kaybetmeye başladığında" bu tür yaptırım listelerine başvurduğunu belirtti.
Hammade, bu yaptırımların kendilerini yalnızca "daha kararlı ve daha dirençli hale getireceğini" söyledi. "Zalimlerle mücadeleyi sürdüreceğiz ve yüzleşme konusunda daha fazla güç ve kararlılık kazanacağız" dedi.
Hammade, yaptırım listesinde Lübnan ordusu ile Lübnan emniyet teşkilatından subayların isimlerinin bulunmasına da dikkat çekti.
Bunun iki anlama geldiğini söyleyen Hammade, "Lübnan ordusundaki subayların değersiz gerekçelerle yaptırım listelerine alınması, askeri kurumun ve Lübnan ordusunun Lübnan'daki Siyonist-Amerikan projesinin açık hedefi haline geldiğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.
Hammade, bunun "dikkatle karşılanması ve buna karşı durulması gerektiğini" söyledi.
Lübnan ordusunun "Siyonist-Amerikan projesinin emirleri doğrultusunda hareket etmediğini" belirten Hammade, şimdi ordu üzerinde baskı kurularak Lübnan'da "iç çatışma yaratılmak istenen noktaya sürüklenmeye çalışıldığını" ifade etti.
Konuşmasının sonunda Lübnan yönetimini yeniden hedef alan Hammade, "Bu yönetim itaatkar ve boyun eğmiş durumda; hatta Lübnanlı çocukların, kadınların ve gençlerin kanının dökülmesine ortaklık ettiğini bile söyleyebiliriz" dedi.
Hammade, "Bu yönetim nasıl olur da o kirli İsrail eline uzanır? Kendisine Lübnanlı denilen bir el, Lübnanlıların kanına bulanmış bir elle nasıl tokalaşabilir?" ifadelerini kullandı.