YDH-Lübnan İslami Amel Cephesi Lideri Fethi Yeken, Lübnan’da yaşanan bunalımın ulusal birlik hükümetinin kurulmasıyla çözümlenebileceğini söyledi.

 

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre İran’ın Lübnan Büyükelçisi Muhammed Rıza Şeybani ile görüşen İslami Amel Cephesi Lideri Fethi Yeken, İran’ın gücün ve kararlılığın simgesi olduğunu ve İslam dünyasındaki tüm özgürlükçü hareketleri desteklediğini belirterek “Emperyalist planlara karşı hepimiz ortak bir cephe oluşturmalıyız” dedi.

 

“İran bugün payidarlığın ve kararlılığın simgesidir. Arap ve İslam dünyasındaki tüm özgürlükçü hareketlerin hamisi olan İran sahip olduğu bilge lideri sayesinde her tür zorbalığa karşı güçlü bir kale olarak durabilmektedir” diyen Dr. Fethi Yeken, Tahran’ın Lübnan’daki sorunun çözümü konusunda gösterdiği çabayı da takdir ettiğini belirtti.

 

Lübnan’da yaşanan siyasi sorunlara ve hükümet karşıtlarının tutumuna değinen Yeken, “Hükümet karşıtı tüm parti ve gruplar, cumhurbaşkanlığı konusunda uzlaşma sağlanmasını ve ulusal birlik hükümeti kurulmasını istemektedir” dedi.

 

Hükümet karşıtlarının Lübnan’da iç barış ve güvenliğin sağlanması için büyük bir çaba gösterdiğini belirten Dr. Fethi Yeken, İran’ın Lübnan’daki özgürlük yanlısı ve onurlu insanların yanında yer aldığını belirtti ve “hepimiz emperyalist planlara karşı ortak bir cephe oluşturmalıyız” diye konuştu.

 

ABD’nin Irak ve Afganistan’da büyük bir batağa saplandığını da söyleyen İslami Amel Cephesi Lideri Fethi Yeken, “ABD özellikle de Lübnan Direnişi’nin 2006’da kazandığı ilahi zaferden sonra tüm caydırıcılığını kaybetmiştir” dedi.