YDH-İsrail ordusunun işgal altında tuttuğu Golan’daki bir mühimmat deposundan 15 zırh delici roketin çalındığı bildiriliyor.

 

Alman haber ajansı, İsrail ordusunun Golan’daki mühimmat deposunun soyulmuş olmasının İsrail Kuzey Birlikleri Komutanlığını dehşete düşürdüğünü belirtti.

 

İsrail’de yayınlanan Maariv gazetesi İsrailli askeri bir kaynağa dayandırdığı haberinde tüm güvenlik tedbirlerine rağmen Golan’daki mühimmat deposundan çalınan zırh delici roketin “LAV” tipi roket olduğunu yazdı.

 

İsrail Kuzey Birlikleri Komutanlığı’nın bu tehlikeli gelişmenin diğer mühimmat depolarında da yaşanmış olabileceğini kabul etmediğini belirten gazete, silah deposu soygununun İsrail Kuzey Birlikleri’nin Golan’da askeri tatbikatlar yaptığı bir sırada gerçekleşmiş olduğuna dikkat çekti.

 

Soygundan sonra üsteki birçok askerin sorgulandığını ancak herhangi bir sonuç alınamadığını yazan gazete, Kuzey Birlikleri Komutanlığı’nın söz konusu soygun olayını zahiren önemsemez gözükmeye çalıştığını ancak bundan başka silah veya mühimmatın da çalınmış olabileceğinden endişe duyduğunu belirtti.