YDH-Irak Sünni Vakfı Divan Başkanı Şeyh Abdulgafur Samerrai, Başbakan Nuri el-Maliki’den el-Kaide ile mücadele eden Sünni milislere destek vermesini istedi.

 

Bağdat’ın Azamiye mahallesindeki Ebu Hanife Camii’nde cuma namazı hutbesi veren Şeyh Samerrai, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’den Sünni milislere destek vermesini istedi ve “Biz el-Kaide’yi ve bizim mahallelerimize saldıran aşırıları defeden kişileri destekliyoruz” dedi.

 

Daha önce el-Kaide militanlarıyla bazı aşırı Sünni milislerin üssü olarak nitelendirilen Dicle’nin doğu yakasındaki Azamiye mahallesinin iki hafta kadar önce Şeyh Samerra’nin söz konusu ettiği “Azamiye Devrimcileri” adlı Sünni milisler tarafından teröristlerden temizlendiği belirtiliyor.

 

Irak’taki Sünni camilerden ve kutsal mekanlardan sorumlu tek yetkili makam olan Sünni Divanı’nın Başkanı Şeyh Abdulgafur es-Samerrai, verdiği cuma hutbesinde Irak halkının bir bütün olduğunu belirterek Şiilerle Sünniler arasında çatışma çıkarmaya yönelik tahriklerin önlenmesini istedi.