YDH-Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, hükümet yanlılarını cumhurbaşkanlığı konusundaki uzlaşmayı engellemekle suçlayarak çözümün muhaliflerin elinde olduğunu söyledi.

 

Bugün Beyrut’un güneyinde düzenlenen bir törende konuşan Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, cumhurbaşkanlığı konusunda Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun tarafından söz konusu edilen çözüm planının temel dayanak olduğunu belirtti.

 

Sorunun çözümünün muhaliflerin elinde olduğunu belirten Şeyh Naim Kasım, hükümet yanlılarının Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun’la bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti.

 

Yeni cumhurbaşkanının ulusal katılıma ve ülkenin savulması hakkına inanması ve verdiği sözlerde durması gerektiğine değinen Şeyh Naim Kasım, mevcut hükümetin ülkedeki tüm kesimleri temsil etmemesi yüzünden yasadışı olduğunu belirterek bu hükümetin cumhurbaşkanlığı yetkilerini kullanamayacağını söyledi.

 

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, ABD’nin kenti isteklerini Lübnan’a dayatmada başarısız olması üzerine cumhurbaşkanlığı seçiminde uzlaşma sağlanmaması için sürece müdahale ettiğini de belirterek grupçu tutumların ve vakit öldürmenin ülkeye bir faydasının olmadığını söyledi ve hükümet yanlılarını uzlaşmaya çağırdı.