YDH-Kuzey Irak’taki 700 kadar PKK’lının Türkiye’ye teslim olmak için bölgesel Kürt yönetimine sığındığı bildiriliyor.

 

İran’dan yayın yapan Tabnak adlı internet sitesinin Kuzey Irak muhabirine dayandırarak bildirdiğine göre yerel yönetime mensup bir güvenlik yetkilisi, Kürdistan Bölge Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin Ankara’ya 700 PKK militanının Türkiye’ye teslim olmak için hazır olduğunu bildiren bir mesaj gönderdiğini söyledi.

 

Söz konusu PKK’lılardan 450 tanesinin Kürdistan Bölge Yönetimi’ne sığındığını ve bunların çeşitli kamplara yerleştirildiğini belirten Kürt güvenlik yetkilisi, peşmergeler tarafından tutuklanan 20 kadar PKK’lının arasında iki veya üç üst düzey PKK yöneticisinin de bulunduğunu ifade etti.

 

PKK liderlerinden Murat Karayılan ve Cemil Bayık’ın tutuklandığı ve Türkiye’ye teslim edileceği yönündeki haberler, PKK çevreleri tarafından yalanlanmıştı.

 

Barzani tedavi için İsrail’e mi gitti?

 

Öte yandan Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani’nin ismi açıklanmayan bir ülkeye gitmesiyle ilgili olarak da çeşitli iddialarda bulunuluyor.

 

Tabnak’ın söz konusu ettiği bir iddiaya göre Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani, PKK sempatizanı olan bir koruma görevlisinin açtığı ateş sonucu yaralandı ve tedavi edilmek üzere İsrail’e götürüldü.

 

Kürtçe yayın yapan Kurdistan Post adlı bir internet sitesi ise Mesut Barzani’nin, amca çocuklarından birinin açtığı ateş sonucu yaralandığını ve olaydan sonra söz konusu şahsın da girdiği çatışmada öldürüldüğünü iddia etti.